Hírek

Őszi szüret Belgiumban: INTERIEUR 08!

Csőstül zajlanak a design tematikájú események, kiállítások Európa-szerte. Budapesten a napokban zárult a Design Hét, Ljubljana is belehúzott az egy hónapon át zajló BIO 21 biennáléval, Malmö designkonferenciával erősít, Zürich illusztrátorokat lát vendégül, és még hosszan sorolhatnánk a listát.

Egy röpke másodpercre azonban álljunk meg a belgáknál, Kortrijk városánál, az INTERIEUR idei kiadásánál. Mert megéri! Tény ami tény: huszonnegyedszerre is fenntartani az érdeklődést, a standokra csábítani a formatervezés meghatározó gyártóit, stúdiót, ráadásul mindezt úgy, hogy egyre csak szaporodnak a tematikus kiállítások, nehéz feladat. Tény persze az is, hogy a folyamat egy idő után automatizmussá válik, "jó alapanyagból", jó hírveréssel nehéz nagyot bukni. Az INTERIEUR kiállítás alapanyaga -azaz a kiállítók- az élvonalba taroznak, a PR tevékenység is profi, látogatóból tehát nem akad hiány.


A házigazda idén is a belga Kortrijk városa lesz, amely október 17-től 26-ig szippant magába mindent, ami lakberendezés. Kedvcsinálóként egy szelet a kiállítók listájából: Alessi, Axor, Cassina, Dark, DeltaLight, Frost, Gira, Magis, Moooi - a tájékoztatás természetesen korántsem teljeskörű. A Kortrijk Xpo területén zajló INTERIEUR 08-on idén is lesz designverseny. A pályázat három kategóriában, úgy mint "munka", "játék" és "otthon" keresi a legjobb terveket, melyekért cserébe 35 ezer eurós összdíjazás jár. E mellett 28 fiatal tervező, design stúdió mutatkozhat be a "theyoungdesignersfair" blokkban. Mindezt 10 euróért a Kortrijk Xpo területén.