Hírek

2Republic

Egy reklámügynökség arculatát erősen meghatározza, milyen enteriőr fogadja az ügyfeleket, mennyire sugallja azt a gondolkodásmódot, amit a cég szakemberei képviselnek.

A 2Republic ügynökség meglehetősen dinamikus, letisztult, határozott vonalakkal operáló belvárosi irodája úgy lett kialakítva, hogy az kellemes legyen a munkatársak, ugyanakkor vonzó az ügyfelek számára. A létrejött tér hangulatához jelentősen hozzájárult a gondosan megtervezett világítás, melyhez ezúttal is a be light! nyújtott segítséget. A világítótestek kiválasztásánál határozott koncepció volt, hogy a minimál hangulatú iroda rendjét ne bontsák meg oda nem illő stílussal, ezért egy egyszerű, letisztult lámpatestre esett a választás. Már a bejárathoz is ezek az alumínium külső és fekete belső párosításával készült lámpatestek kerülteka Deltalight jól sikerült kollekciójából, a Gridből. Mivel itt a cél a céglogó megvilágítása volt, ide olyan fényforrást terveztek, melynek szöge jól állítható, és képes egy szűkebb, koncentráltabb fényt biztosítani (Halospot).


A sok szögletes formát egyedül a vendégváróban elhelyezett kecses vonalvezetésű fotel oldja fel, s  ez a megkülönböztetett figyelmet igénylő helyszín precíz megoldás kialakítására ösztönözte a tervezőket. Az egész irodában használt Grid lámpatest került ide is, hiszen a harminc fokban billenthető fejjel pontosan lehet bevilágítani a gyönyörű fotelt. Tudatosan alkalmazták a halogén fényforrást, hiszen fényének színe jól hasonlít a természetes napfényhez, így biztosítani tudják a vendég jó közérzetét.


Egy reklámügynökésg dolgozói sok időt töltenek az irodában, aktív és megterhelő munkát végeznek, ezért különösen fontos volt, hogy a munkaterületet úgy világítsák meg, hogy a fénytől ne fáradjanak el a munkatársak. Megfelelő világításnál a szem nem erölködik, ezáltal csökken a fáradtságérzet. A választott fényforrás széles sugárzási szögének köszönhetően egyenletes fényt tudtak biztosítani az íróasztalok fölött. A hagyományos irodavilágításnál használt fénycsövekkel szemben a Halospot előnye, hogy melegebb fényt ad, így nő a komfortérzet, ugyanakkor hátránya, hogy több energia szükséges működtetéséhez.


Egységes stílust ad az irodának, hogy a folyosón is ugyanazokat a lámpatesteket alkalmazták, mint a helyiség többi részén. Itt is jó választásnak bizonyult az állítható fejű Grid lámpatest, mivel a szűkebb folyosók térérzetét azáltal tudták növelni, hogy a fényt a világos részek felé irányították. S mivel sötét a padló, a fehér fal jobb reflexióját kihasználva a fényforrásokat azok felé irányították, ettől pedig tágasabbnak tűnik a folyosó.