Hírek

Piero Lissoni

Az építész Piero Lissoni a design valamennyi területén alkot.

Ipari projektek, grafikák, művészeti irányzat, építészet és hotelek belső kialakítása, lakóotthonok, kiállítótermek, üzletek és jachtok. Lissoni védjegye nem olyan ismert, míg a nagylelkűség és elegancia azt hangsúlyozza, hogy világmárkák számára tervez. Túl könnyedén ráakasztják a minimalista jelzőt, ugyanakkor Piero Lissoni döntő fontosságú szerepet játszik abban, hogy mindenféle összefüggésben a különböző stílusok együttes létezése elismerést nyerhet.


A Milánói Műszaki Egyetem építészeti szakának elvégzése után, 1986-ban Nicoletta Canesivel megalapította a Lissoni Associati-t, majd 1996-ban a Graph.x céget. Attól az időtől kezdve dolgozik a Boffi-val mint a társaság globális fejlesztésével kapcsolatos művészeti vezető, megújítva a fürdőszobát és a konyhát mint új ”kultusz helyiségek”, valamint ő tervezte a legjelentősebb Boffi bemutatótermeket Európában és azon kívül is. Az 1991-es, majd a 2001-es esztendőben az ”Esprit” és ”WK6” nevű konyháit a rangos Compasso d’Oro (Aranykörző) díjjal tüntették ki, valamint a ”Table System” nevű konyhaasztala megkapta 2006-ban az Elle Decor International-től a legjobb konyha díját.


Jelenleg, a Lissoni Associati Milano és a Graph.x körülbelül hetven építészt, formatervezőt és grafikus művészt foglalkoztat, akik számos jól ismert márkáknak terveznek projekteket: Alessi, Artelano, Boffi, Cappellini, Cassina, Flos/Antares, Fritz Hansen, Glas Italia, Kartell, Knoll International,  Living Divani, Poltrona Frau, Porro és Tecno. Piero Lissoni a Boffi, a Lema, a Living Divani, a Porro és Tecno művészeti igazgatója, biztosítva, hogy valamennyi dizájnnal kapcsolatos választás az ő felügyelete mellett történik. Betört a divat területére is, beleértve a vállalati arculat és üzlet megtervezését az amerikai ruhatervező, Elie Tahari részére, valamint dolgozik a Benetton, Sartoria Santandrea és Frutta/Indian Rose olasz divatházakkal is.


Lissoni legújabb munkái között szerepel egy villa Como városban (2005); a "Monaco & Grand Canal" Hotel (2002-2004) és a "Bacaro" bár-étterem (2003) Velencében, a "Bentley" Design HotelTM (2002) Isztambulban, a Zürichi-tavon található "Al Porto" Design HotelTM (2001), valamint a "Mitsui Garden" Hotel (2005) Tokióban. A Luca Brenta Yacht Design Studio-val együttműködve tervezte meg a "Ghost" nevű jacht belsejét (2004) egy New York-i gyűjtő számára. Luciano Benetton 2007-ben bemutatott ”Tribu” nevezetű motoros jachtjának belső dizájnja is Lissoni keze munkáját dicséri. 2007-ben nyitották meg az első BY kiállítótermet New Yorkban – a Boffi, a Living Divani és a Porro által működtetett értékesítési társaság – azzal a céllal, hogy teljes lakberendezési rendszert kínáljanak, amelyet további üzletek követtek Münchenben, Lyonban, Los Angelesben, Londonban és más kulcsfontosságú városokban.