Hírek

Őszi színek Dániából a konyhába

A dán Eva Solo cég minden évszakban előrukkol új termékekkel vagy épp átalakítja a régieket az évszaknak megfelelően. A konyhai eszközeik idén felveszik az aktuális divatszíneket: fehérben, barnában, szürkében és lilában pompáznak.

A cég emblematikus edénye a Smiley tál, amely eddig is színes egyéniséggel bírt,  a vörös,  az élénkzöld,  a fekete és az azúrkék mosolygó tál mellett most már fehérben is feldobhatja a konyha hangulatát. A tál nem csak stílusos, de praktikus is. A belseje és a teteje is használható tárolásra, például a mogyoró lenn, a héja pedig fenn tartható. Az Eva Solo konyharuhái egyedülállóak, ugyanis henger alakúak, mikroszálas anyagból készültek és belsejük nedvszívó anyagból van. Használat után visszanyerik hengeralakjukat, katonás rendben várják a következő használatot. Az eddigi sötét színekhez most a minimalista konyhákba illő hófehér változat érkezett meg, melynek további nagy előnye, hogy minden más színnel kombinálható. A dán cég két legnépszerűbb terméke az egyaránt egy literes CafeSolo és a teafőző, mely nagyon hasonlít a CafeSolora, mintha annak hasas testvére lenne. A jóval kerekdedebb edény is meleg barna kabátkába öltözött az ősz tiszteletére.


Számtalan design díj nyertese az előbbi, amely visszatérés jelent a kávékészítés alapjaihoz. Csak bele kell rakni a darált kávét és a kívánt mennyiségű forró vizet, azután az üveg szájába belehelyezni a speciális szűrőt, amely az üvegben tartja a zaccot és kész is a kávé. A zamatos folyadék akár másfél óráig is forró marad, ha az üvegre felhúzzuk a neoprém kabátkát. Ez a kiegészítő mostantól barna színben is kapható, így szinte egybe is olvad a kávé és a tartóedény. Szintén az Eva Solo ikonikus termékei közé tartozik a Fridge Carafe, amely hideg italok tárolására alkalmas. A Carafe az amerikai filmekből ismerős tejesüveg formáját idézi és pontosan illik a hűtőszekrényajtók tárolórekeszeibe. Olyan tetővel záródik Carafe, amely megakadályozza, hogy az ital átvegye a hűtőben tárolt élelmiszerek illatát, de amely azonnal kiengedi az aromás folyadékot, amint az üveget megdöntik. Az tárolót ezentúl az ősz legdivatosabb színébe, lilába is lehet burkolni, hiszen az ital felmelegedését megakadályozó neoprém kabátka ebben a színben, illetve barnában és szürkében is pompázik már.