Hírek

A mágnes ereje

A Co Twee páros, a Dark tervezői néhány évvel ezelőtt forradalmi megoldást alkalmaztak a világítástechnikában, és létrehozták a 360 fokban forgatható lámpát.

A 12-25 az első olyan lámpa a világon, amely mágnessel szabályozható. A mágnes magához vonzza a lámpát, és mivel a külső burok teljes felülete alkalmas erre, a fényt pontosan arra irányíthatjuk, amerre szeretnénk. A világon először alkalmazott technika segítségével így minden alkalommal más szögből világíthatjuk meg a teret. Halogén és fémhalogén fényforrás helyezhető a lámpatestbe, amely széleskörű felhasználást tesz lehetővé.


A Dark 12-25 alapvetően három színben, fényes fehérben, fényes feketében és króm színekben elérhető, de a RAL-színek teljes skálájából is választhatunk. Mivel a különleges lámpa függesztett, falra szerelhető, és asztali verzióban is létezik, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. A remek ötletet a szakma is értékelte, a 12-25 2003-ban elnyerte a nívós Red Dot Design díjat. Co Twee csoportot két belga tervező, Gert Van den Steen, és Christian Van Suentendael alkotja.