Hírek

Új taggal bővült csapatunk

A Francisco Marset által alapított családi öntödevállalat, 1965 óta gyárt világítástechnikai termékeket A hajdanán 4 fővel induló családi vállalkozás, mára nemzetközi kapcsolatokkal bíró világhírű nagyvállalattá nőtte ki magát.

A vállalkozást a 70-es években, az ipari formatervezés és az akkor innovatívnak (ma már szokványos vagy elavult) tartott technológia tartotta lázban. Az eleven színek, kihúzható lencsefoglalatok és a műanyag serigrahedüveg használata jellemezte az akkoriban előállított termékeket. A 80-as évekbeli változások hatására a cégen belüli szemléletmód is változni kezdett. Egyre merészebb formákat, izgalmasabb és feltűnő színeket kombináltak egymással.


Ebben jelentős szerepe volt annak, hogy a fluoreszkálás elérte Spanyolországot is, és az akkori design világ különös alakzatokat, extrém tárgyakat követelt a gyártóktól. Egy évtizeddel később, lecsendesült a divatvilág. A világítástechnikai termékek gyártói (akárcsak a többi piaci szereplő) egyaránt szem előtt tartották az esztétikai és funkcionális igényeket a különböző termékek tervezése és gyártása során. Túlzó formák és hivalkodó színek használata nélkül is egyedi és igen érdekes lámpákat terveztek a Marset kiváló designerei. Munkájuk sikeréhez nagyban hozzájárult a rohamosan fejlődő technikai háttér, hiszen ezáltal minden ötlet és újítás kivitelezhetővé vált. Az elmúlt években a Marset számtalan díjat nyert el lámpáival pl: az ADI-FAD ezüst Delta Díjat.