Hírek

de Majo - neobarokk

A Vetreria de Majo létrejöttekor hagyományos velencei üveggyár volt, melyet egy nápolyi születésű férfi, Guido de Majo hívott életre.

Ő mintegy megtestesítette az I. világháború után Olaszországban fellendülő kreativitást. A művészi megközelítés már a kezdetektől jellemző volt a vállalatra, és ennek köszönhető, hogy az 1947-ben létrejött kisvállalkozásból valódi ipari szereplő vált. A 60-as években, amikor Murano szigetére betört a művészi igényű formatervezés, a Vetreria de Majo az elsők között értette meg, hogy az új hatás előrébb lökheti az időtlen és időtálló művészet szekerét. A kézzel készített, kiváló minőségű üveg házasítása a kisszériában történő előállítással egy másik gyümölcsöző ötlet, aminek köszönhetően a Vetreria de Majo hozzájárult a piaci lehetőségek kibővítéséhez.





Ez tette lehetővé a gyár gyors növekedését, és ennek köszönhető, hogy napjainkra Murano egyik legnagyobb ilyen vállalkozásává nőtte ki magát. A Vetreria de Majo által gyártott termékekre pillantva az embert elönti a szaktudás, a mesteri szintű hozzáértés, a művészi elhivatottság és a szenvedély bizonyossága, az a tudat, hogy ez a vállalat saját művészi érzékenységgel rendelkezik.

Erre a fajta érzékenységre bizonyíték a folyamatos minőségjavítás, az állandóan megújuló üvegműves eljárások alkalmazása, melyek során mindig figyelembe veszik és tiszteletben tartják a velencei lagúnák érzékeny környezetének sajátosságait. Mivel korszerű jelentésében a minőség az ügyfél elégedettségét is megköveteli, ezt tettük vállalati filozófiánk és stratégiánk egyik alapkövévé.