Hírek

Nagyot DOBbant

A Fontana Arte különleges formatervezésű, dobra hasonlító lámpáját átlátszó szára és csiszolt talpazata teszi még érdekesebbé.

Franco Raggi 2005-ben valósította meg Drum névre keresztelt műve terveit. A méltán népszerű lámpa három különböző része némiképp eltérő stílusú, amelyek azonban tökéletes harmóniát alkotnak. A lámpabúra, amelyről nevét kapta a "műalkotás", savmaratott fújt tejüvegből készült. A homályos üveg miatt nem érezzük sem túl erősnek, sem túl gyengének a fényt. A Drum egyik legkülönlegesebb része átlátszó szára, és a benne futó átlátszó elektromos vezeték. A talpazat kialakításához is nemes anyagokat használt a tervező: a fényesre polírozott, enyhén domború kialakítás gyönyörű keretet ad az elegáns lámpának. Az asztali lámpa három méretben is elérhető, hogy minden szobatípushoz és bútorhoz megtalálhassuk a megfelelőt. 


A tervező, Franco Raggi megbecsült és fontos tagja az olasz és nemzetközi design életnek. Az 1945-ös milánói születésű Raggi építészként diplomázott, majd nemsokára a híres design magazin, a Casbella szerkesztője lett. 1973-ban ő szervezte a Triennial Milano design múzeum nemzetközi építészet részlegét. A lámpák mellett tárgyakat, szerkezeteket és színpadi showelemeket is tervez. Több cikke is megjelent neves olasz és nemzetközi magazinokban, és gyakran tart előadásokat szerte a világon, többek között Berlinben, Atlantában, Santiago-ban, Új-Delhiben, és Londonban. A lámpa nemcsak asztali, hanem fali és függesztett változatban is elérhető.