Hírek

RAGYOGÓ HALLGATÓI ÖTLETEK A MOME X BE LIGHT! KURZUSON

 Facebook post size mome header

 

A 2021-es év elejétől elindult együttműködésünk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. Meg kell valljuk, nagy izgalommal vártuk a közös projektet, hisz a MOME-s diákok számára rendszeresen tartunk előadásokat, de ennyire elmélyült közös munkában még nem volt részünk.


 MIRŐL IS VAN SZÓ?  

 

A MOME x BE LIGHT! pályázat a Lighting Design határait feszegeti különböző tervezési körülmények között Püspök Balázs, a MOME új akadémiai igazgatójának koordinációjával. A kurzus célja egyedi fényinstalláció, világítótest tervezése egy hotel funkciójú épület közösségi terébe.

A program szakmai előadásokkal indult, amelyet a BE LIGHT!, valamint Püspök Balázs tartott. Itt a világítástechnika és a fénytervezés alapjaival lehetett megismerkedni, ezt követően pedig a diákok 3-4 fős teameket alkotva nekiálltak a koncepciók kidolgozásának, majd a koncepciók bemutatásának.  Mi pedig összeállítottuk zsűricsapatunkat, a diákok prezentációira különböző aspektusokból reagáltunk, fogalmaztuk meg a véleményünket, tettünk ajánlásokat, mindenki a saját szakterülete felől megközelítve a kérdést. A hallgatók 2 körben prezentáltak, és be kell valljuk, ragyogó ötleteket érkeztek. Érdekes volt látni, ahogy az 1. körös véleményezés után rendelkezésre álló szűk 2 napban milyen hatalmas erőfeszítéseket tettek a diákok, hogy tovább csiszolják a koncepciókat, rekord idő alatt. Le a kalappal!  


 A MOME X BE LIGHT! KURZUS MUNKÁIBÓL MINDEN  NAP EGYET PUBLIKÁLUNK FACEBOOK ÉS INSTAGRAM  OLDALUNKON. KLIKK IDE:

fb logo2transparent  Facebook

 

insta logo2transparentInstagram

 

 

 

 

s

 

A ZSŰRI TAGJAI  


Püspök Balázs DLA habil - intézetigazgató, egyetemi docens, MOME
Timár Henrietta - építész konzulens, BE LIGHT!
Major Anikó - ügyvezető, WANTABLACK
Martinkó József - főszerkesztő, OCTOGON
Morvai Zoltán - ügyvezető, BE LIGHT!
Katona Sándor - marketing vezető, BE LIGHT!