Hírek

Az OBI áruház lámpaosztályai OSRAM LED fényekre váltottak

 

Az innováció jegyében az OBI három új áruháza OSRAM LED STAR fényforrásokkal szerelkezett fel. Az üzletek lámpaosztályai a hagyományos izzók helyett immár OSRAM LED energiatakarékos fényforrásokkal működnek, amellyel az áruházlánc környezettudatosságát még inkább erősíti.

Ahány üzlet, annyi világítási szokás; a jó fényhatások, az általános és kiemelő világítás kiegyensúlyozott viszonya elengedhetetlen a jelenlétélményéhez és az áruk sikeres bemutatásához. Az OBI az újítások terén mindig is élen járt, idén lámparészlegein törekedett az innovatív, praktikus fénygazdálkodás bevezetésére. Mindezt úgy oldotta meg, hogy az energiatakarékos fényforrások használatával a lámpaosztály üzemeltetése költséghatékonnyá vált, amellett, hogy az erre szánt beruházás már rövid távon megtérül. A projekt eddig három hazai üzletben valósult meg, ahol a hagyományos izzók cseréjéhez az OSRAM LED STAR fényforrásai bizonyultak a legjobb választásnak.
Ma már az áruházak életében is elengedhetetlen az intelligens fénygazdálkodás, amit LED-ekkel könnyedén elérhetnek, a csekély fogyasztás miatt az energiaköltségek drasztikusan csökkenhetnek. A hagyományos izzókhoz képest így 80%-os az energiamegtakarítás, redukálva az éves energia- és karbantartási költségeket. A három OBI barkácsáruházban összesen 3 450 db OSRAM LED STAR fényforrást használnak, amely a cégnek éves szinten közel 40 000 kWh energia, azaz 1,5 millió forint megtakarítást jelent.

                    

Az OSRAM LED termékei mind formájukban, mind méretükben megegyeznek a hagyományos izzókkal (E27 és E14 foglalat), így közvetlen cserélhetőek, sőt fényszínük is megegyező (2700 – 3000 Kelvin). A szokványos izzók 1 000 üzemórát bírnak, míg az OSRAM LED STAR fényforrásainak várható élettartama 15 000 óra, ami a háztartásokban szokásos napi 2,7 óra használat mellett 15 évet jelent. Az sem elhanyagolandó, hogy hosszú élettartamuknak köszönhetően nem igényelnek különösebb karbantartást.
Az OBI áruházaira és szolgáltatásaira is érvényes, hogy a környezetbarát megoldások mindig előnyt élveznek. A tervek szerint további 25 egységében kívánja a lámpaosztály fényforrásait lecserélni, ami a megvalósítást követően évente több mint 300 000 kWh energia, azaz 13 millió forint megtakarítást eredményezne. Az OSRAM-mal történő együttműködés beleillik a barkácsáruház üzletpolitikájába, hiszen mindkét cég a környezettudatosság és az innováció híve. Az OBI törekszik arra, hogy mérgező anyagoktól mentes, újrahasznosítható, környezetbarát anyagokból készült termékeket forgalmazzon, és éljen a legújabb technológiákkal.
Az OSRAM LED technológiája valamennyi áruházlánc és kiskereskedelmi üzlet üzletvilágítási igényeit képes kielégíteni, értékesítési-promóciós világítási koncepcióknak eleget téve.

Forrás: OSRAM