Hírek

Triplázott a FLOS a Good Design Awardon

Minden évben több kategóriában jutalmazzák az innovatív formavilágot a Good Design Awardon. Az elismerést a chicagói Museum of Architecture and Design és a The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ítéli oda. 1950-ben hívták életre az elismerést, alapítói Eero Saarinen, Charles és Ray Eames és Edgar Kaufmann Jr.

Nemrég tették közzé a 2012-es díjjal kitüntettek listáját, melyen a FLOS 3 termékével is szerepel.


APPS

Az Apps egy generális problémára ad frappáns választ: sok esetben okoz fejtörést a belsőépítészek számára, hogy a piacon elérhető információs táblák, piktogramok nem illeszkednek a belső tér kialakításához, a designhoz. Jorge Herrera designer és csapata erre talált ideális megoldást: a falba süllyeszthető lámpatesteket a leggyakoribb piktogram típusokkal gyártják, melyet lágy ívük és a háttérvilágítás tesz elegánssá. 




PIANI

A 2011-es Milánói Bútorszalonon találkozhatott először a közönség a szintén Good Design Award díjas Piani-val. A kő, plasztik és tölgyfa kivitelben gyártott asztali lámpatestet a Bouroullec-fivérek tervezték.




D’E-Light


Philippe Starck fejéből pattant ki az ötlet, miszerint az iPad, az iPod, az iPhone és a lámpatest remekül párosítható. A D’E-Light alapvetően egy iPad dokkoló, amely kellemes meleg tónusú megvilágítást biztosít. Mindez fordítva is működik, tehát áram hiányában az iPad működteti a lámpatestet.