Hírek

XVI. Építész Regatta: A jövőt közösen építjük!

A 2023-as évi XVI. Építész Regatta, a Balaton vitorlázó hagyományain alapuló, építészek és szakmai partnereik számára megrendezett amatőr nyílt vitorlásverseny idén június 23-24-25-én kerül megrendezésre. A vitorlázás szeretete- és közösségteremtő ereje miatt is az egyik szívügyünk a Regatta, így természetesen idén is jelen leszünk támogatóként a rendezvényen.

 

XVI. ÉPÍTÉSZ-BE LIGHT! REGATTA NAGYDÍJ
A verseny időpontja: 2023. június 23-24-25.
A verseny helyszíne: Balatonlelle, Bl Yacht Club – Révfülöp, MCC kikötő

 

 Az elmúlt időszak korlátozásai, változásai állandó bizonytalanságban tartanak bennünket, de megtanultunk együtt élni a helyzettel, részévé vált az életünknek a folytonos újratervezés. A Regatta üzenete erre hívja fel a figyelmet; bármit hozzon az élet, számíthatunk egymásra! Kiemelten fontos célunk volt eddig is az építészgenerációk találkozása a kötetlen rendezvényeken. 2023-ban a BE LIGHT! kezdeményezésére Vándorkupát is útjára indítunk a hazai építész egyetemek (BME, a MOME, az Óbudai egyetem és az MCC) csapatai között.
Ebben az évben nemcsak a befutó, de a versenypályánk is megújul; célállomásunk a révfülöpi Cholnoky Jenő kikötő lesz. Itt köszönöm meg az MCC-nek csatlakozásukat és támogatásukat kezdeményezésünkhöz. Szándékaink szerint az MCC kikötő az Építész Regatta jövőbeni állandó helyszíne lesz, a klub teraszán idén bemutatjuk az MCC megújítási terveit.

 

10536

 

Minden évben részt vesznek a történelmi hajók a regattán, hisszük, hogy a múltra való emlékezés az alapja jövőnk építésének. 2023-ban megemlékezünk Petőfi Sándor születésének 200 éves bicentenáriumáról és nemzeti énekünk a Himnusz születésének évfordulójáról. A június 23-25. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul a péntek este rendezett fogadással. A második napon zajlik a túraverseny, amelynek eredményhirdetésére szabadtéri zenés vacsora keretében kerül sor a révfülöpi MCC klub teraszán. Vasárnap a szokásoknak megfelelően rövidített versenyre kerül sor a kiinduló Balatonlellei kikötőbe. Kedves régi és új versenyzők! Reméljük minél többen részt vesztek csapataitokkal, hajónként legalább két építésszel.

Az Építész Nagydíj hivatalos weboldala: www.epiteszregatta.hu