Referenciák

Melea The Health Concept Hotel

Címkék:

 

Az új 83 szobás prémium szálloda mesés környezetben épült meg Sárváron a a Csónakázó-tó mellett lévő 3,7 hektáros területen. Az öt csillagos Melea Health Concept Hotel egyedülálló koncepciója olyan személyre szabott egészségügyi és SPA szolgáltatások mátrixát nyújtja. A BE LIGHT! a belsőépítészekkel szoros együtt működésben, lighting designerként és a világítástechnikai rendszer beszállítójaként vett részt a projektben, amelynek koncepciója a megrendelő által megálmodott egészségtudatos és természetközeli harmónián alapul.

 

MP107925 HDR

 

Csapatunk szállította a hotel teljes dekoratív és általános világítását, illetve a közönségforgalmi területeinek egészén egy önműködő, csapatunk által előre programozott Helvar vezérlési rendszer üzemel, mely a napszakokat és a belterek sajátosságait figyelembe véve biztosítja tökéletes megvilágítást az épületben.

 

MP107910 HDR

 

A lobbyba belépve az általános világítást a falamellák közé süllyesztett diszkrét spotok, illetve a texturált oldalfal világítása biztosítják. A recepció fölött elhelyezett egyedi fényinstallációt, illetve a térelválasztást bravúrosan kiváltó függesztett lámpatestek egyedi gyártásban készültek.

 

MP107796 HDR

 

A fényforrások színhőmérsékletének kiválasztásánál fontos szerepet játszott, hogy  világítás a beltér természet inspirálta, földes színeivel összhangban legyen, sőt ahol kell kontrasztot teremtsen.

 

MP107913 HDR

 

A folyosók megvilágítását a diszkrét spotok mellett több helyen dekoratív lámpa, illetve kiemelő- és falmosó világítás egészíti ki, ezzel teremtve különleges atmoszférát a szobák felé vezető úton is.

 MP107811 HDR

 

A szobákban elsődleges szempont volt, hogy a meleg fényű spotokat, dekoratív lámpatestek egészítsék ki, így itt is visszaköszön a lobby belsőépítészeti koncepciójába megálmodott  egyedi designlámpa.

 

MP107503 HDR Edit

 

 

Befektető: Unione Sárvár Kft.
Kivitelező: Market Zrt.
Generál tervező: Lean Tech Mérnökiroda
Belsőépítészet: KROKI Stúdió
Épületvillamossági tervező: LightUp Kft.
Épületvillamossági kivitelező: VILL-KORR Hungária Kft.
Egyedi lámpatestek: LumoConcept
Világítástechnika és világításvezérlés: BE LIGHT!
Fotók: Molnár Péter