Referenciák

Verno house

Címkék:

 

Az egykor bérházként működő épület az elmúlt több mint száz évben művészek, filantropisták és politikusok kedvelt szállása volt, köszönhetően központi elhelyezkedésének. Az 1870-es évek végén, Széchenyi István kezdeményezésére kezdődött meg a népszerű épület szomszédságában a Szabadság tér parkosítása, így biztosítva a háznak egy vonzó környezetet a korábbi, poros, homokos park helyett. A bérház igazi közösségi térré vált az évek során, a BDPST Group pedig ezt a közösségi teret és belvárosi oázist igyekezett megidézni a Verno House épületével is. A BE LIGHT! a hotel közösségi tereibe, illetve a szobákba is szállított dekoratív- és általános világítást.

 

bis verno 0550

 

A lighting design koncepció kialakításánál fontos volt a kellemes és pihentető atmoszféra megteremtése, amely jól összecseng a BDPST által kijelölt oázis jelleggel, ezért szinte mindenhova 2700 Kelvin vagy azalatti színhőmérsékletű lámpák kerültek be.

 

bis verno 0551

 

A szobáknál elsődleges szempont volt, hogy meleg fényű, illetve dekoratív lámpatestek kerüljenek be, amelyek kiegészítik, illetve erősítik a BIS Építésziroda által megtervezett belsőépítészeti koncepciót.

 

bis verno 0462 v2

 

 

bis verno 0245

 

 

Beruházó: BDPST  /  Kivitelező: LTV Interior Kft.  /  Építészet, belsőépítészet: BIS Építész Iroda  /  Egyedi lámpatestek: LumoConcept