Referenciák

Grand Hotel Esztergom

Átadták a Grand Hotel Esztergomot, Dunakanyar új, impozáns szállodáját. A projekt érdekessége, hogy a szálloda „hullámos” vonalvezetése miatt nincs az épületben két egyforma helyiség. A közel 30 ezer négyzetméter alapterületű hotelben a lakosztályokkal együtt összesen 149 darab szobát, konferenciatermeket, szekciótermeket és egy teraszos éttermet alakítottak ki. További érdekesség, hogy az épületet 12 évvel ezelőtt tervezték, anno a kivitelezés félbemaradt, így most egy hosszú évek óta használaton kívül álló, üres vasbeton vázat kellett megerősíteni. 

Hotel vilagitas belight grand esztergom 9

A minőségi hotelépítés a szakma csúcsát jelenti világítástechnikai oldalról is, igazi kihívás volt számunkra a Grand Hotel. A BE LIGHT!-tól a munka projektvezető mérnöke Gigor Szabolcs kollégánk volt.  A szériatermékek mellett számos szemet gyönyörködtető megoldással találkozhatunk, a belsőépítész tervezőkkel szoros együttműködésben több egyedi fényinstallációt volt lehetőségünk megvalósítani. A lobbyba izgalmas falamellákból összeálló alkotás került, melyeket ívelt LED sávok fényével súrolunk meg. A grandiózus installáció egy 256 lámpatestből összeálló egyedi csillárt ölel körbe. Igazi wow-faktor! Egyedi, felhőt formázó lámpatest helyezkedik el a recepció felett, és szintén custom állólámpák díszítik a környező területeket.  

Hotel vilagitas belight grand esztergom 5
Grand Hotel14
Hotel vilagitas belight grand esztergom 8

 

Hotel vilagitas belight grand esztergom 2

 
Hotel vilagitas belight grand esztergom 4


Grand Hotel18


Hotel vilagitas belight grand esztergom 6

Természetesen nem maradhatott el a világítás vezérlés sem, Kis Ádám munkatársunk vezetésével egy BUS vezetékes rendszert specifikáltunk és programoztunk fel a közönségforgalmi területekre.  

 

Építészet - Eredeti tervezők: Vadász Építész Studio - Vadász György DLA, Gyarmati Tamás I Belsőépítészet: Kroki Studio - Kéry Balázs I Építészet: Lean Tech - Novotny Nóra, Sturcz Miklós, Kunovics Richárd I Épületvillamossági tervező: LightUP - Fehér Szabolcs, Galyas Csaba, György Péter, Rabóczki Péter I Generál kivitelező: Market Építő Zrt. - Kiss István, Major Anikó, Aján Gergő, Gaál György I Villamos kivitelező: Tánci Kft. I Egyedi lámpák: LumoConcept I Fotók: Molnár Péter I Világítástechnika: BE LIGHT! - Gigor Szabolcs, Kis Ádám

Köszönjük a közös munkát!

Light by BE LIGHT!