Hírek

Mintakert Jánosházán

2005-ben kezdte meg működését a Leier cégcsoport legifjabb tagja, a jánosházi betonelem gyártó üzem, valamint a hozzá tartozó mintakert. Világítástechnikai és építészeti szempontból egyaránt izgalmas feladat volt a zászlóshajó szerepét betöltő komplexumrendszer megtervezése.

1965-ben Michael Leier, a cégalapító, a burgenlandi Horitschonban  rakta le alapkövét annak a még ma is folyamatosan bővülő családi vállalkozásnak, amely napjainkban a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen működik. Fő üzleti területük a beton- és késztermékgyártás, illetve a téglagyártás. Jelenleg 30 működő telephellyel rendelkeznek Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Magyarországon. Jánosházán lévő, betonelemet és virágföldet gyártó üzemük 2005-re készült el.


A komplexum a hagyományos funkción túl,  mintakert szerepét is betölti, ahol a Leier térburkolóköveit és cégcsoport teljes kertépítő palettáját tekinthetik meg az érdeklődők. A több mint 5000 négyzetméteres mintakert világítástechnikai eszközeit a be light! szállította, s hamar kiderült, hogy elképzeléseinek teljes mértékben összhangban vannak a Leier által megálmodott látvánnyal. A változatos kialakítású mintakertbe DeltaLight, Simes és Mareco Luce lámpatesteket szereltek be, amelyek az építészeti megoldások mellett jól kihangsúlyozzák a Leier felvonultatott termékeit is.