Hírek

Olasz formák a VAM Design Centerben

Olasz luxusmárkák bemutatójával, designválogatással és a két félidős formaviadallal vesz részt a VAM Design Center a Design Hét eseményein.

Az idei Design Hét egyik fő helyszíneként megjelenő VAM Design Centert ellepik az olaszok. Október 9-ig napi rendszerességgel jelentkezik az I.FoT, azaz az "Italian Fashion on Tour", melynek keretében egy-egy olasz luxusmárka divatbemutatóját láthatja a közönség minden este. A VAM Design Center másik olasz vonatkozású eseménye egy igen összetett tárlat, mely nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy bemutassa a világhírű olasz formatervezés legjobbjait. Az "Italian Design on Tour" (I.DoT) New York, London és Berlin után most először látható Közép-Európában, s tárja elénk a közel száz díjnyertes művet felvonultató "Made in Italy" designválogatást.


Nem csak a designtörténet neves alkotóinak ikonikus darabjai, hanem kortárs művészek vadonatúj munkái is láthatók - a palettán persze számos lámpa is helyet kap. Itália mellett egy másik régió, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Ausztria fiatal tervezői is bemutatkoznak, méghozzá egy közös kiállítás keretén belül. A második évfolyamába lépő Design Match idei kiadásán 120 fiatal művész, köztük 28 magyar alkotó "mérkőzik meg". A két félidő témája az otthon és a szabadidő.