Hírek

A design új határa

Szakértői csoportok cseréltek tapasztalatot és szaktudást egy-egy specifikus know-how témájában az isztambuli design hét keretében.

Minden egyes szekciónak volt egy moderátora és a Török design kultúra egy-egy szakembere is részt vett a tanácskozáson. A hallgatóság szabadon kommunikálhatott  az előadókkal. Két tanácskozásra került  sor naponta az Aranyszarv Öbölben levő "Old Hat Factory" Régi Kalapgyárban, a különleges hangulatról a Molo Design cég gondoskodott.


A szakértői bizottság négy különböző témára fókuszált:
-  New Social Places.  Szórakoztató- és vendéglátó ipari  design
-  Design Drive the Cities: Ipari területek kulturális kreatív övezetekké alakítása
- Touch Design: A hagyományos anyagok és az új technológiák közötti innováció története
- Green Tech: Az üzlet (tevékenység?) fejlesztés új határa: a fenntarthatóság globális megközelítése


KÉNYELMES ÉS STÍLSZERŰ MÉDIA TÁRSALGÓ
Az Isztambuli Design Hét  2008 új különleges média társalgót kínál , amelyet a legjelentősebb nemzetközi  design magazinok mindegyikének szántak. A projekt művészeti irányítását az olasz építész és design stúdió, a Cibic & Partners látta el. A Régi Galata híd (Old Galata Bridge) alsó részénél kialakított Média Társalgót  a  B&T   (székek és asztalok), a Bencore (pult), Foscarini (világítás) és a Fantoni (panelok és padló) szponzorálta. Egy hely a kikapcsolódásra, a társalgásra, a designról és a legújabb nemzetközi trendekről írt legkiválóbb cikkek olvasására.


CIBIC & PARTNER AZ IDW-ÉRT
Az Istanbul Design Week művészeti vezetését az olasz Cibic & Partners stúdió, a nemzetközi építészet és design világában az egyik legjelentősebb és legaktívabb szereplő látja el. A Cibic & Partners projekt a Design Hét egyes helyszínein Törökország mély szellemiségét hangsúlyozza ki. A hidat a régi   keleti piacok (bazárok) hangulatát idéző zsivajjal, parfümökkel és kereskedőkkel teli sátrak halmazával  borítják be. Előttük egy torony(szerű) építmény jelzi a kiállítási terület bejáratát. 


PARTNERKAPCSOLAT A W HOTELS szállodalánccal
W Hotels Worldwide -  a világon a leggyorsabban növekvő  luxus  szálloda  lánc - első szállodáját Európában Isztanbulban nyitotta meg 2008. április 1-én. A világ leglüktetőbb nagyvárosaiban 22 ingatlannal  rendelkező W vendégeit gondolatokkal teli, üdítő-frissítő és stílszerű élményekkel csábítja és kényezteti. Ez az a hely, ahol el lehet szakadni a hétköznapi rutintól és a jelen részesévé lehet válni. A W Hotels a vendégek érzékeit anyagaival  és stílszerűségével kápráztatja el: egységes ikon stílusú design, stratégiai szövetségekkel rendelkezik (?), széleskörű tapasztalatokra épülve kialakított szolgáltatáscsomagokat és  "bármikor-bármit" szolgáltatási színvonalat nyújt. A W Hotel Isztanbul az Istanbul Design Week során különleges éjszakai rendezvényt  fog tartani. 


B&T, AZ IDW EGYIK SZPONZORA
A B&T lesz az IDW 2008 legjelentősebb technikai (logisztikai) támogatóinak egyike, a VIP társalgót és a Régi Galata Hídra telepített Média Társalgót és Kávézót rendezi be asztalokkal és székekkel. 2008-ban a B&T új nemzetközi fejlesztésbe fogott milánói központjának megnyitásával, amelyre a 2008. évi Salone Internazionale del Mobile Nemzetközi Autószalon keretében került sor. Az IDW 2008 során új kereskedelmi áruház láncot indít útjára Törökországban, az elkövetkezendő 5 év folyamán 11 új franchise rendszerű vállalkozást és  4 "zászlóvivő" áruházat nyit meg.