Hírek

100% LED iroda Rotterdamból

honlap

 

Teljes irodai világítás csak és kizárólag LED-es lámpatestek alkalmazásával – így csinálják ezt Rotterdamban. Az ipari anyagok (kemikáliák, gázok, olaj) tárolásával és továbbításával foglalkozó Vopak vállalat a Hollandse Nieuwe építészcsapatot kértre fel új központi irodájuk kialakítására, a lighting designer pedig a Delta Light volt.

 

honlap2

 

A földszinten lévő tér a bejárati részből, flexibilis munkaállomásokból, tárgyalókból és étkezőből áll össze, a közös bennük az azonos design, és hogy mindenütt LED-es lámpatesteket alkalmaztak. Ezek közül is a legszembetűnőbb a sínes You-Turn On Reo AD típusok nagy mennyisége: a beton mennyezett miatt süllyesztetett darabokról szó sem lehetett, a világítástervezők így háromfázisú áramsínes megoldást javasoltak. Ez jelentősen megkönnyítette a kivitelezést, illetve megvan az az előnye, hogy bármikor átalakítható a világítás kép, a fény orientáció az egyes lámpák odébb vagy áthelyezésével. A tekintélyes méretű étkezőbe és konyhába kellemes, 2700K-es meleg fehér fényű lámpatestek kerültek.

 

honlap3

 

A belső design fő eleme a közlekedőrész matt fekete fala, ezt Femtoline LED profilokkal világítják meg oldalról, míg Supernova LED típusok kerültek az álmennyezetre.

 

honlap4

 

honlap5