Hírek

XV. Építész-BE LIGHT! Regatta

A 2022-es évben sem maradhat el egyik legkedveltebb eseményünk, az immáron jubileumi évet ünneplő XV. Építész Regatta vitorlásverseny! A Magyarországon egyedülálló, környezettudatos építészek számára megrendezett amatőr nyílt verseny-sorozat, idén 2022. június 24-25-26-án kerül megrendezésre. Nem csak a vitorlázás szeretete-, de a közösségteremtő ereje miatt is az egyik szívügyünk a Regatta, így természetesen idén is névadó főtámogatóként leszünk jelen a rendezvényen.

 

A verseny időpontja: 2022. június 24-25-26-án

A verseny helyszíne: Balatonlelle, Bl Yacht Club – Keszthely, BAHART kikötő

 

A támogatás mellett a BE LIGHT! csapat idén is a Nemere II-vel indul a Regattán. A Balaton Zászlóshajójaként számontartott Nemere II. cirkáló 76 éve készült a balatonfüredi Hajógyárban, és azóta is számtalan túra és pályaversenyen győzedelmeskedett. A hajó hétszer állt rajthoz a balatoni Kékszalagon, és 5 győzelmet aratott. 1955-ös 10 óra 40 perces rekordját 57 éven át nem tudták túlszárnyalni.

 

10036

 

Idén a 15-ös szám kiemelt jelentőségű az Építész Regatta évfordulója mellett, hiszen idén 150 éves az építészoktatás Magyarországon. Számunkra kiemelt fontosságú a fiatalok támogatása és a generációk találkozása, az esemény keretein belül is ezt szeretnénk erősíteni.


A június 24-26. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul, a regatta előestéjén rendezett welcome partival. A második napon zajlik a verseny, amelynek eredményhirdetése egy könnyedebb elegáns szabadtéri kerti vacsorával és eredményhirdetéssel zárul a Keszthelyi Yacht kikötő teraszán, utána pedig zenés mulatság éjjelig. Mi is készülünk a keszthelyi ünneplésre, a csapatokat délután BE LIGHT! Gin Tonic bárral várjuk.

 

10452d

 Fotók: Wéber Viktor, Besenyei Gegely