Hírek

Best of november: Designlámpa Guide

A tökéletes belső enteriőr kialakításához elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás, mely nem csak funkcióját tölti be, de túl is mutat azon, vagyis designelemként is alkalmazható! Novemberi válogatásunk főszereplői a káprázatos és minimalista design képviselői!


KALITKÁBA ZÁRT ÜVEG
A FontanaArte fúvott üveg technológiával készült Pinecone kollekciója egy ősrégi velencei hagyományt elevenít fel: az olvadt üveg fúvását egy galvanizált, polírozott drótvázon belül kezdik meg, ezzel megalkotva a búra fenyőtobozra emlékeztető formáját. Így válik egy technikai trükk elegáns designelemmé!

Design by: Paola Navone

 

2

 


DRÁMAI FÉNYHATÁS
Az OCHRE Drizzle spirál formájú, monumentális csillárja mellett nem lehet elmenni szó nélkül! Az átlátszó üvegcseppek gyönyörű árnyékot vetnek a falakra, és közben finom, mégis drámai hatást keltenek.

 

1

 


LETISZTULT FORMÁK
A Viso új kollekciója, a Signal a minimalista design izgalmas megjelenítése egyetlen lámpatestben! A boroszilikát üvegből készült lencsét Augustin-Jean Fresnel francia mérnök és fizikus eredetileg világítótornyok számára, a tükrök helyettesítésére kifejlesztett úgynevezett Fresnel-lencséje ihlette. A fémből készült külső ház fényes fekete vagy szálcsiszolt sárgaréz színben, illetve két méretben is elérhető, ezzel igazodva szinte bármilyen környezethez.

 

3