Hírek

XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta

Az Építész Regatta szívünk csücske. Egyrészt maga a vitorlázás miatt, ami a BE LIGHT! több csapattagjának is ’lételeme’. Másrészt pedig mert egy olyan esemény, amely évi egy alkalommal összehozza a szakmát, közösségi élményt teremt, így hiánypótló a maga nemében.

Csapatunk már hosszú évek óta jelen van a Regattán támogatóként és versenyzőként egyaránt. Nagy örömünkre szolgál, és egyben megtiszteltetés is, hogy a 2021-es kiadás névadó támogatói lehetünk.

A támogatás mellett a BE LIGHT! csapat idén is a Nemere II-vel indul a Regattán. A Balaton Zászlóshajójaként számontartott Nemere II. cirkáló 76 éve készült a balatonfüredi Hajógyárban, és azóta is számtalan túra és pályaversenyen győzedelmeskedett. 1955-ben a Kékszalag versenyen elért időrekordját 2012-ig nem sikerült megdönteni.

A június 25-27. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul, a verseny előestéjén rendezett welcome partival. A második napon zajlik maga a verseny, amelynek eredményhirdetése egy könnyedebb, elegáns szabadtéri fogadással és eredményhirdetéssel zárul a Keszthelyi Yacht kikötőben. Mi is készülünk a keszthelyi eseményre, a csapatokat délután BE LIGHT! Fröccsterasszal, este pedig BE LIGHT! Gin Tonic bárral várjuk.

A verseny időpontja: 2021. június 25-26-27.
A verseny helyszíne: Balatonlelle Yacht kikötő – Keszthely Yacht kikötő

 

regatta

 

Fotó: Besenyei Gergely