Hírek

DELTA LIGHT - HUMANIZED, avagy fókuszban az ember!

Egy kis hétindító TECH – igen, így, nagy betűkkel: T-E-C-H 😊 A DELTA LIGHT friss, Lighting Bible 14 katalógusában több olyan termékkel is találkozhatunk, melyek a felhasználó-központú világítást helyezik a középpontba.

inform sq product 1

DE VAJON MELY MEGOLDÁSOK SEGÍTENEK
A KOMFORTÉRZETÜNK NÖVELÉSÉBEN?

Alacsony UGR, azaz alacsony káprázási index, régóta ismert és mért paraméter, de nem árt időről-időre újra kihangsúlyozni a fontosságát. A LED-ek ugyanis jellegükből adódóan, a megfelelő korlátozás nélkül nagyon kápráztatnak, a DELTA LIGHT több termékének is UGR < 16 az értéke, ami kiemelkedő a piacon.

Szintén fontos tényező az emelt színvisszaadás, azaz a hogy a fény spektrális mennyire közelít a lehető legtermészetesebb ’fényforrásunkhoz’, a Naphoz.

Melyik világítási módtól fárad el szemünk a legkevésbé? A direkt/indirekttől, kiváltképp, ha a kibocsátott fényáram 55%-ban direkt, 45%-ban indirekt.   

A fentiekre remek példa az alábbi képen látható CONFORM lámpatest

.

conform

mlt inform

 

De nézzük tovább az új fejlesztéseket. Az ún. ’Melanopic Light Technology’ cirkadián ritmusunk szabályozásában segít, a fény spektrumában hangsúlyosabbá tették cián tartományt – aktívabb nappalok, nyugodtabb alvás. A technológiával az INFORM világítótestben találkozhatunk.

 

nlt conform

inform

 

Nem csak jól néz ki, de okos is! A DELTA LIGHT SOLISCAPE TOOLBOX tökéletes összhangban egyesíti az akusztikát a világítással. Sőt, okosrendszer lévén könnyen csatlakoztatható épületfelügyeleti rendszerhez, segítségével információkat továbbíthatunk a hőmérsékletről, páratartalomról és a levegő minőségéről. A gyorsan változó hétköznapokkal pedig a moduláris kialakítás tart lépést, ami bármikor lehetővé teszi az új vonalmenti és spot lámpatestek, akusztikai elemek és funkciók hozzáadását. A kibocsátott fény színhőmérsékletet dinamikusan képes változtatni a rendszer, azaz leköveti a bioritmusunkat az adott napon, napszakon belül. Design: UN Studio.

 

soliscape

Új Lighting Bilbe 14 katalógust szeretnél?
Csak jelezd a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, és már küldjük is!