Hírek

Kiosztották a 2020-as DECODE Díjakat

November 10-én a Faur Zsófi Galériában hirdették ki a DECODE pályázat eredményét és nyitották meg a pályaművekből rendezett kiállítást. A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány kiállítással egybekötött díjpályázatot írt ki, Építészet, valamint Vizuális és alkalmazott művészetek kategóriában. A pályaművekből rendezett kiállítás virtuálisan bejárható, klikk IDE!

bord decode 201110 daily 010 v
Célja a társművészeti ágak szorosabbra fűzése és új kapcsolódási pontok keresése, illetve, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra és ezáltal az értékteremtésre. A DECODE Alapítvány a pályázók mellé idén két építészirodát is meghívott, a japán Sou Fujimoto Architects-et és a díjat alapító BORD Építész Stúdiót egy-egy munkájukkal. A szakmai zsűri 62 pályamunkából választotta ki a kiállítókat és a díjazottokat. Az Alapítvány a szakmai zsűri döntése alapján a két kategóriában összesen nettó 1.200.000 forintot, egy-egy Fődíjat és két-két Ígéretes projekt díjat adott át. Idén először került átadásra a DECODE Spotlight különdíj, a társadalmat szolgáló, azt előmozdító kreatív alkotások elismeréseként. A különdíjat, egy FLOS Kelvin LED asztali lámpát csapatunk, a BE LIGHT! ajánlotta fel.

bord decode 201110 daily 018 v
BORD Decode 201110 074 v
A vírushelyzetre való tekintettel a megnyitón csak a díjazottak, a zsűritagok és a szervezők vettek részt, azonban az eseményt élő közvetítésben követhette minden érdeklődő. A kiállítás a járványügyi korlátozásokat tiszteletben tartva kizárólag virtuálisan járható be a Decode Alapítvány honlapján keresztül, ahol egy éven át elérhető lesz. A díj kiemelt támogatói a PERI, a BE LIGHT!, médiapartnere az Octogon Magazin, további támogatói pedig az Alukönigstahl, a Magyar Építő és a Szinorg.

Gratulálunk a díjazottaknak, shortlisteseknek és a résztvevőknek! A díjazottak és alkotásaik a DECODE webodalán tekintketők meg.

Fotók: Nagy Márton