Hírek

MARKET ház világítása

A Market Építő Zrt. 2013 végén új épületbe költözött. A Bojtár utcai iroda a korábbi, szintén saját kivitelezésben megvalósult előző székház közelében épült fel.

Az irodaház minden tekintetben megfelel a modern irodaterekkel szemben támasztott követelményeknek. Maximalizálták a beáramló természetes fény mennyiségét, szellős, ugyanakkor jól strukturált munkaállomás-egységeket alakítottak ki, látszó gépészeti rendszerek és berendezések találhatók, és nem utolsósorban a látszóbeton is nagy hangsúlyt kapott. Az építészeti terveket Kis Péter (Kis Péter Építészműterme) és Dobrányi Ákos (Öt Elem Építésziroda) jegyzik. A villamos tervező az ARTREA volt.
A teljes Market irodaház projekt átfutása a döntés pillanatától a beköltözésig mindössze 3 hónap volt, mind a tervezés, mind a kivitelezés gőzerővel folyt ez idő alatt. Cégünk, a be light! csapata szállította az épület teljes világítási rendszerét.




A grandiózus egybefüggő iroda térbe olyan világítási rendszert kellett megterveznünk, mely egyben ipari, de kielégíti a professzionális irodai igényeket. Azaz legyen konstans, káprázásmentes fény, de mégis variálható maradjon, arra az esetre, ha az épület funkciója megváltozna. Választásunk a Zumtobel Tectonra esett.




Igyekeztünk a tér ipari egységét emberközelivé tenni, a hatalmas és látványos, a DELTA LIGHT által gyártott, Tim van Steenbergen által megálmodott METRONOME óriásokkal.
A látvány önmagáért beszél.

                    

A Megrendelő igényeinek megfelelően, a hideg funkcionalitásat oldjuk helyenként a látványos lámpatestekkel. 

                     

Az emeleti irodákban, tárgyalókban és kávézóban folytatódik az ipari áramlat, vízmentes LED-del kombinált hatásvadász világítótestek ontják a fényt. Az emeleti irodák előtti folyosón DELTA LIGHT ULTRA Twin LED világít. A jellegzetes fényeffektusok nagy mestere, a DELTALIGHT Topix (gyártó a Delta Light) fogadja a recepció mennyezetén a betérőket, a pult fölött pedig DELTALIGHT MIC30-as fogadja a látogatót.




A kültéren is számos Delta Light típus található:  BASIC LRA típus szolgál favilágítóként, Observer lámpák adják MARKET cégér megvilágítását. REAKTOR LED és a PUK XL 4 A kandeláberek találhatók a főbejáratnál, a dohányzónál pedig  TOURNESOL  típusok vannak.




Összességében elmondható, hogy energiatakarékos, funkcionális és a kortárs építészeti megoldásokkal maximálisan összhangban lévő világítási rendszer született – 73 napon belül.