Hírek

Luxushajó OSRAM fényekkel

Az Aida flotta tizedik luxushajóját az OSRAM 9,000 fényforrással és több mint 1 km LED-szalaggal világította meg.

Az „úszó város” 253,33 m hosszú és 32,20 m széles, 1097 utaskabinnal rendelkezik. Az Osram projektfelelőse, Martin Nüboldt elmondta, hogy a luxushajók összetett világítási igényeikkel a világítástechnika csúcsát jelentik. Mint a hajók világításának egyik vezető beszállítója, örömmel vettünk részt az Aidastella építésében – tette hozzá.





Az Aidastella hajót 2013. március 16-án Warnemündében (Németország) avatták fel. Mivel a Stella latinul csillagot jelent, a hajó teljes ragyogásához illő világítást kapott: 9.000 OSRAM Halogen ECO fényforrás és 1200 méter hajlékony LED-modul adja a fehér és színes fényt. A LED-modulok élettartama 50.000 óra, 50-szer több,  mint a normál izzólámpák működési időtartama. Az utaskabinokban, a bárok és a folyosók területén a fény kiemeli a hely atmoszféráját, és hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek otthon érezzék magukat.





A luxushajók világítása rendkívül igényes feladat, mivel állandóan figyelemmel kell lenni az energiafogyasztásra, és a különböző világítási alkalmazásokat, például szállodai szolgáltatásokat, a vendéglátást, a kereskedelmet és a lakótereket kell szűk helyen összehozni. Az áramot is a hajón állítják elő, így nagy hangsúlyt kell helyezni az energiahatékonyságra.