Hírek

Új lámpák a Foscarini-től

Április 9-én kezdődött a 2013-as Euroluce, Milánó monstre világítástechnikai kiállítása. Olasz design gyártó lévén természetesen a Foscarini is jelen lesz az eseményen. Íme néhány idei friss termék, mellyel találkozhatnak majd a standra látogatók.

A Foscarini palettájáról már régóta ismerhetjük Gregg-et, a tojásdad alakú lámpatestet. Függesztett, oldalfali változatban már bizonyított, Ludovica+ Roberto Palomba designerek lámpája kortárs enteriőrök jól bevált darabja. Ennek fényében jó ötletnek tűnik a gyártó Foscarini-től, hogy piacra dobja a kültéri darabot is, mi több, rögtön három méretben. Az IP65-ös védettségű lámpa 31, 47 és 59 cm-es átmérőkkel jelent meg, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A legjobb, ha egyszerre egymás mellett alkotunk kis kompozíciókat mindhárom felhasználásával.





A vagány betonlámpát álló kivitelben is megjelentette a Foscarini. Az első szériás függesztett Aplomb lámpát 2010-ben mutatta be a Foscarini, a Lucidi és Pevere design páros tervezésében. Három év után megjelentették a 180 cm-es Aplomb állólámpát. A vonalvezetés kecses és izgalmas, a lámpafej természetesen beton, a színek tekintetében pedig barna, szürke és fehér közül lehet választani. 





Fejlesztették a függesztett Aplomb-ot is, mely LED-es kivitelben jelent meg.





Szintén egy re-designról beszélhetünk a Le Soleil esetében is. A Napot formázó függesztett lámpát 2009-ben tervezte Vicente Garcia Jimenez, amely mostantól fali kivitelben is elérhető.