Hírek

Már készülnek a 2014-es foci VB-re

A 2014-es labdarúgó VB-re Osram energiahatékony LED-fénybe öltözteti a São Paulo-i Corinthians Arénát, mely a világbajnokság nyitó mérkőzésének is otthont ad.

A fénypont a külső homlokzat lesz, amely a világ legnagyobb LED paneljével extra-nagy képernyővé alakul át. São Pauloban az Osram ismét bizonyíthatja szakértelmét, amit a sportesemények világítása terén szerzett.



A FIFA World Cup 2014 európai selejtezői még csak most kezdődnek, és a Német Labdarúgó-szövetség csapatának az a nyilvánvaló célja, hogy csoportgyőztesként fejezze be a selejtezőket. Az Osram optimális versenyfeltételeket kíván teremteni, és a leginnovatívabb stadionvilágítást fogja felszerelni a São Paulo-i  Corinthians Arénában, amely a 2014-es világbajnokság nyitó mérkőzésének helyszíne lesz Brazíliában.  A müncheni székhelyű világítástechnikai cég a 2010-es dél-afrikai világbajnokság, valamint a 2012-ben Lengyelországban és Ukrajnában megrendezett UEFA Európa-bajnokság egyedülálló világítási megoldásainak köszönhetően már nyújtott felejthetetlen pillanatokat a labdarúgásban.


High-tech világítás a HD minőségű tévéközvetítéshez

A teljes világítást:- a homlokzatvilágítást, a belső világítást és a játéktér világítási rendszerét egy gyártó biztosítja. A létesítmény több mint 350 Siteco (az Osram leányvállalata) gyártmányú fényvetőjében Osram fémhalogén lámpák működnek; a müncheni székhelyű gyártó megoldásai meghaladják a FIFA-nak a játéktér világítására újonnan meghatározott, legmagasabb színvonalú minőségi követelményeit. "Az Osram modern világítási megoldásai megfelelnek a legújabb sportpálya világítási feltételeknek, és a ragyogó, HD minőségű közvetítést garantálják. Termékeink 50 százalékkal jobbak, mint azt a FIFA előírások előírják" - mondta Klaus-Günter Vennemann.


Stadion homlokzat szuper LED képernyővel

A São Paulo-i aréna külső homlokzatának LED panelje 170 m hosszú, 20 m magas, és nemcsak képek, eredmények megjelenítésére alkalmas, hanem videók lejátszására is. 840 világító egységben elhelyezett 34.000 LED (amelyeket az Osram leányvállalata, a Traxon gyárt) alkotja a világ legnagyobb stadion kijelzőjét. A stadionon belül az Osram további négy, egyenként 30 m x 7,5 m-es LED HD-kivetítőt helyez el, amelyek a gólok lassított visszajátszását szolgálják.


Energiahatékonyság nagy megvilágítás esetén is

A São Pauloban felszerelésre kerülő világítási berendezés 5000 lux megvilágítást szolgáltat, majdnem kétszer annyit, mint amennyi például a müncheni Allianz Arénában van. Ugyanakkor, az energiahatékony technológiák használata miatt jóval kevesebb egyéni fénypontra lesz szükség, mint a hagyományos világítási technológiák esetén. Ez nemcsak a villamosenergia-költségeket csökkenti, hanem a felszerelés és a karbantartás kiadásait is mérsékli majd.

Forrás: OSRAM