Hírek

A Napnál is világosabb

Múlt héten már bemutattuk a Foscarini új kollekciójának egyik remekét, a Jamaica lámpát, most pedig egy egyszerű geometriájú darabot prezentálunk.

A Solar tervezője Jean Marie Massaud, az építész, a formatervező, az utópikus gondolkodó. Massaud-t leginkább a 2005-ben bemutatott léghajó koncepciójáról ismerjük, amivel ha nem is globális zeppelin lázat alapozott meg, mindesetre sok tervező fantáziáját megmozgatta, visszahozta a közgondolkozásba a műfajt. De a „másik irányba” is tervezett, például tengeralattjárót SESA 576 néven a Yamaha számára, még 1992-ben.




Massaud legfrissebb munkája a Foscarini palettáját gazdagítja. Az olasz design lámpatestgyártó most mutatta be Solar-t a félgömb alapú lámpatest-dohányzóasztal öszvért. A világító Solar-t rögtön két verzióban is megtervezte, a beltéri kivitel felülete peremes, míg a kültérié teljesen sík, így az eső nem áll meg benne.





A szabályos félgömb (félbevágott Nap) forma egyébként telitalálat, oly annyira adja magát, hogy mindez eddig egyetlen gyártónak, tervezőnek sem jutott eszébe… A polietilén lámpatestre fém vagy fával borított fém körlap kerül a beltéri változat esetén, kültéri kivitelben a fölső felület polietilén. 








Látni akar még egy jó lámpát? Nézze meg a Jamaica-t!