Hírek

Mindenre van megoldás

A Delta Light tervezőcsapata egy lehetetlennek, de minimum nagyon nehéznek tűnő világítástechnikai feladatott oldott meg. Mindehhez 3 lámpatest típust használtak fel.

A Selexion egyike a legnagyobb belga elektronikai láncolatnak. Friss üzletüket a belga Sint-Denijs-Westrem városában nyitották meg, és ha valamiről, akkor e projektre bizton állíthatjuk, hogy nehéz dió volt. 





Adott volt ugyanis egy igen keskeny, ám 35 méter hosszú, mindössze 2,65 méter belmagasságú helyiség. Természetes fény csak a frontrésznél található kirakat felől áramlik be, mindezt tetézi, hogy a mennyezet betonból van, tehát süllyesztett lámpatesteket nem lehetett alkalmazni. Már csak hab volt a tortán, hogy a megbízó kifejezett kérése szerint egyetlen elektromos vezetéknek sem volt szabad látszódnia. Nem mellesleg hálózati betáplálásra csak egy ponton, az üzlet kellős közepén volt lehetőség.





A Delta Light a problémát 2 lámpatest típus alkalmazásával oldotta meg: a kör alakú Supenova mennyezeti lámpákat párosították Uniline 70 profilokkal. A megoldás nem csak jó fényhatást biztosít, de lehetőséget ad arra is, hogy a világítás a belsőépítészet meghatározó elemévé lépjen elő.  A tervezők cikkcakkos kiosztást választottak, mely a dinamikus megjelenés mellett növeli a térérzetet is.





A már említett feszültségellátási problémát lámpatesteken belüli átvezetékezéssel oldották meg. Sínes Drummer AD lámpatestek biztosítják a kellő fénymennyiséget a kiállított termékek számára.