Hírek

Védettség a víz ellen

A cseh Vyrtych két vízálló lámpatestet is megjelentetett a közelmúltban. Az AQUA-I és az AQUA-II típusú fénycsöves lámpatestek autómosók és úszómedencék környzetének megvilágítására is alkalmasak.

A kettős szigetelésben gyártott, por- és páramentes lámpatestek mindazon belső és külső terek megvilágításához alkalmasak, ahol fontos a teljes por és víz behatolása elleni, valamint az ideiglenes vízbemerítés elleni védettség. Alkalmazhatók autómosók, különböző vízi létesítmények vagy úszómedencék megvilágításánál, de szélesen felhasználhatók a vegyiparban is. Mindkét típus házát egy 70 mm külső átmérőjű, 4 mm falvastagságú víztiszta polikarbonát cső képezi, amely biztosítja a lámpatest kiváló ütés és mechanikai terhelhetőségét. A cső külön rendelésre bórszilikát üvegből (vegyipari alkalmazásoknál) vagy diffúz polimetilmetakrilátból is készülhet. Az IP67 védettség eléréséhez a cső mindkét végén len van zárva M20 (IP67) tömszelencével ellátott végzáró dugóval.


Mindkét lámpatest reflektora alumínium-profilból készül, melyen a lámpatest elektromos szerelvényei helyezkednek el. A szerelvények szintén alumínium-profillal vannak lefedve. Az lámpatestek induktív vagy elektronikus előtétekkel, 3 pólusú (vagy 5 pólusú) gyorsszerelésű csatlakozóval és G13 vagy G5 fénycsőfoglalatokkal vannak szerelve. A lámpatestek speciális műanyag foglalatok segítségével közvetlenül a mennyezetre illetve falra szerelhetők. A foglalatok mennyezethez való rögzítése darabonként négy csavarral történik. Ugyanakkor a lámpatestek gyűrűs szemekkel láncra vagy a szabályozható függesztő készlet segítségével sodronyra is függeszthetők.